Mielipalvelut
Varaa aika
Varaa aika
Varaa aika

Irti stressin kahleista-kurssi

8.2.2022
Kirjoittaja: Nina Nicklén

IRTI STRESSIN KAHLEISTA

Huomaatko olevasi jatkuvasti levoton ja ärsytyskynnyksesi on madaltanut, sinun on vaikea keskittyä työtehtäviisi, muistaa asioita, huolehdit kohtuuttomasti tulevaisuudesta ja nukut huonosti? 

Yllä kuvatut oireet ovat pitkittyneen stressin oireita. Pitkittyneessä stressissä hermosto on jatkuvassa ylikierrostilassa. Ylikierrostilassa tunteiden säätely vaikeutuu, jolloin harkinta voi pettää ja reagoidaan impulsiivisesti. Suunnitelmallisuuden ja ongelmanratkaisun haasteet, tarkkaavaisuuden ylläpitäminen pitkäkestoisesti yhdessä asiassa ja muistin häiriöt ovat myös hyvin tyypillisiä pitkittyneen stressin oireita. Usein stressin pitkittyneen stressin oireet johtavat kokemukseen hallinnan tunteen menettämisestä työssä ja vapaalla.  

Pitkittynyt stressitila on yhdistetty tutkimuksissa yhä useampien sairauksien taustatekijäksi. Pitkään jatkuessaan stressi voi johtaa vakavampiin mielenterveyden ongelmiin, kuten masennukseen ja ahdistushäiriöihin. Pitkittyneellä stressillä on vaikutuksia myös kehon tasolla; se lisää tulehdustekijöitä veressä, ja näin voi kasvattaa riskiä esimerkiksi sairastua sydän-ja verisuonisairauksiin, diabetekseen ja syöpiin. 

Stressi siis aiheuttaa hyvin vakavia oireita pitkittyessään, mutta stressiä ja sen oireita voidaan hoitaa puuttumalla stressin aiheuttajiin, opettelemalla toimivia keinoja rauhoittua ja löytämällä suuntaa elää omien tarpeiden ja arvojen mukaista elämää. 

Mitä opin irti stressin kahleista -kurssista?

Irti stressin kahleista -kurssilla opimme tunnistamaan stressin aiheuttajia, löytämään erilaisia kehon ja mielikuvien kautta tapahtuvia rauhoittumiskeinoja ja erilaisten harjoitusten avulla saamaan kiinni omien tarpeiden ja arvojen mukaisesta elämästä. Kurssin myötä saat myötä ymmärrystä, tukea ja konkreettisia keinoja helpottaa pitkittynyttä stressioirehdintaa.  

Mitä irti stressin kahleista- kurssilla tehdään?

Kurssi koostuu tieto osuuksista, keskusteluista ryhmässä, johon osallistuminen tapahtuu aina oman tarpeen ja halun mukaan, kehon kautta tapahtuvista yksinkertaisista harjoituksista ja itsenäisistä pohdiskelutehtävistä.  

Kurssivetäjän esittely:

Irti stressin kahleista ohjaajana toimii psykologi Nina Nicklén, joka on pitkään työskennellyt työterveydessä ja Mielipalveluissa asiakkaiden pitkäaikaisten stressihaasteiden kanssa. Nina on lisäkouluttautunut erilaisiin rentoutus – ja läsnäoloharjoituksiin, joiden nähdään tutkimuksissa olevan yksi merkittävä tekijä stressinhallinnassa. Nina pyrkii työskentelyssään konkreettisten harjoitusten kautta lisäämään asiakkaan ymmärrystä ja monipuolisilla harjoitteilla auttamaan asiakasta kohti tavoitteellista työskentelyä. 

Kurssin aikataulu ja paikka:

Kurssi järjestetään Mielipalvelut, Lehtikuusentie 2, Helsinki tiloissa maanantaisin 14.3- 4.4.2022 klo 18–20 (8 h yhteensä). 

Kurssin osallistujat:  

Kurssille mahtuu mukaan 6 osallistujaa. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita kurssille osallistumiseen. Kurssi järjestetään, jos osallistujamäärä on 3 henkilöä. Viimeinen päivä ilmoittautua mukaan kurssille on 6. maaliskuuta 2022. 

Ilmoittautuminen: 

Ilmoittautumiset sähköpostiin: [email protected] 

Ilmoittautumisviestissä kerro oma nimi, puhelinnumero, mahdolliset allergiat, jotta voin ottaa ne huomioon iltapalaa suunnisteltaessa ja halutessasi omat toiveet kurssille. 

Voit myös varata maksuttoman 15 min Tutustumispuhelun kuullaksesi lisää "Irti stressistä kahleista"-kurssista. Puhelun voit varata sivun alareunan kalenterista. (25.2. perjantai & 4.3. perjantai)

Kurssin hinta on 280 euroa. Hinta sisältää kurssimaksun, kurssimateriaalit ja pientä purtavaa ( tee/kahvi hedelmä, pähkinät) 

Tervetuloa mukaan!


Varaa aika

Tyhjennä valinnat

Lue lisää aiheesta

calendar-fullcrossmenu