Mielipalvelut
Varaa aika
Varaa aika
Varaa aika
Näytä kaikki asiantuntijat

Mira Laitinen

psykologi

Helsinki
Etävastaanotto
suomi

Olen ammatiltani psykologi ja valmistun NACS-kriteerien mukaiseksi seksuaalineuvojaksi tammikuussa 2023.

Työskentelen sekä suomeksi että englanniksi. Taustani on SPR:n Nuorten Turvatalolla, jossa olen työskennellyt sekä nuorten että heidän verkostojensa kanssa keskittyen laajasti esimerkiksi erilaisiin kriiseihin, itsenäistymiseen, mielialaoireiluun ja haasteisiin ihmissuhteissa. Nuoret ja nuoret aikuiset ovatkin erityisen lähellä sydäntäni, mutta vastaanotolleni ovat tervetulleet kaiken ikäiset ihmiset.

Varaa aika vastaanotolleni tämän sivun alalaidan lomakkeelta niin keskustellaan mieltäsi painavista asioista. Tuen sinua kaikissa mielenterveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä haasteissa ja ongelmissa, olo kyseessä sitten äkillinen kriisi kuten läheisen menetys tai pidempään jatkunut hyvinvointiin vaikuttava tekijä kuten stressi, masennus ja ahdistus. Mikään aihe ei ole liian pieni tai suuri, vaan olet tervetullut vaikkapa vain pohtimaan missä tällä hetkellä mennään tai hakemaan tukea jaksamiseesi. Jokainen meistä on avun ja tuen arvoinen.

Seksuaalisuus

Seksuaalisuus on tärkeä osa jokaista meistä ja se kulkee mukana muuttuen läpi koko elämän. Autan mielelläni kaikissa seksuaalisuuteen liittyvissä kysymyksissä ja haasteissa elämän eri kohdissa, olit sitten vasta alkanut ajattelemaan seksuaalisuuttasi tai olet jo pitkään seksi- ja/tai erotiikka-alalla työskennellyt ammattilainen. Jos sinua mietityttää esimerkiksi seksuaaliset fantasiat, fetissit, haluttomuus, häpeä, ensimmäinen seksikerta, mielenterveyden vaikutus seksuaalisuuteen tai mono/monisuhteen säännöt ei asian kanssa tarvitse jäädä yksin. Varaa aika niin voimme lähteä yhdessä miettimään asiaa!

Työskentelyni periaatteet

Minulle tärkeitä periaatteita työskentelyssä ovat kunnioitus, asiakaslähtöisyys ja yhdenvertaisuus. Olet tervetullut vastaanotolleni juuri omana arvokkaana itsenäsi riippumatta sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta, suhde- ja perhemuodosta tai etnisyydestä. Kunnioitan jokaisen itsemääräämisoikeutta ja haluan tehdä töitä inklusiivisuuden eteen. Kouluttaudun jatkuvasti työni ohessa taatakseni parhaan mahdollisen avun asiakkailleni, viimeisimpänä Hyväksymis- ja omistautumisterapeuttiset (HOT) menetelmät. Työotteeni on joustava ja lyhytterapeuttinen. Pyrin aina asiakkaan kokonaisvaltaiseen kohtaamiseen ja haasteiden lisäksi koen tärkeäksi työskennellä myös voimavarojen ja onnistumisten kanssa erilaisten menetelmien avulla. Etsitään yhdessä sinulle sopivin työskentelytapa.

Voit lähestyä minua halutessasi apua erityisesti seuraavissa asioissa:

Olet tervetullut vastaanotolleni pohtimaan mitä tahansa mielen hyvinvointiin ja/tai seksuaalisuuteen liittyvää kysymystä tai haastetta yksin tai yhdessä läheisesi kanssa. Mikään aihe ei ole liian pieni tai suuri, vaan olet tervetullut vaikkapa vain pohtimaan missä tällä hetkellä mennään tai hakemaan tukea jaksamiseesi. Jokainen meistä on avun ja tuen arvoinen.

Huomioi, että en tarjoa Kela-korvattavaa psykoterapiaa.

Ajanvaraus

Työskentelen Helsingissä. Tapaamiset voimme järjestää haluttaessa myös etänä.

Varaa aika

Artikkelit

envelopemap-markercalendar-fulllaptop-phonebubblecrossmenuarrow-left