Mielipalvelut
Varaa aika
Varaa aika
Varaa aika
Näytä kaikki asiantuntijat

Mirka Seppänen

Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, FM

Etävastaanotto
suomi

FM, Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti

Olen tarjonnut Jyväskylässä yrittäjänä lyhytterapiaa ja coaching-palveluja vuodesta 2018. Mielipalvelujen terapeuttina Tampereella aloitin 2021.

Ratkaisukeskeiseen lyhytterapiaan voit tulla minkä tahansa mieltäsi painavan ongelman kanssa. Kartoitetaan yhdessä tilannettasi ja pohditaan erilaisia etenemisen keinoja. Tutkimusten mukaan suurinta osaa mielenterveyden apua kaipaavista voidaan auttaa riittävästi jo lyhytterapiassa. Lyhytterapian kesto voi olla 1 – 20 käyntikertaa ja siinä keskitytään tiettyihin, rajattuihin ongelmiin.

Ratkaisukeskeisen lyhytterapian lisäksi käytössäni on kognitiivisen käyttäytymisterapian HOT-menetelmä, interpersoonallinen terapia (IPT) sekä erilaiset taideterapiat (pääasiassa kirjoittaminen), toiminnallisia menetelmiä ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin valmennus. Työskentelytapani on siten psykofyysis-kognitiivinen ja integroiva. Tarjoan apua erilaisiin elämänkriiseihin ja uupumustiloihin, lievitystä masennukseen ja ahdistuneisuuteen sekä pelkojen hoitoa. Jännittäjien valmennusta olen kehittänyt pitkään sekä yksilöille että ryhmämuotoisena. Ratkaisukeskeisen lyhytterapian lopputyöni tein pariterapiasta. Olen auttanut useita vuosia myös kehonkuvan ongelmien tai painonhallinnan kanssa kamppailevia ihmisiä lyhytterapian keinoin; silloin, samoin kuin uupumustapauksissa, työskentelyyn yhdistyy kokonaisvaltainen oman kehon ja mielen hoitaminen.

Olen pohjakoulutukseltani filosofian maisteri (mm. kieli ja kotimainen kirjallisuus, taideaineita, opettajaopinnot). Toisen lopputyön tein lisäksi draamasta, jota opetin sittemmin yliopistoissa ympäri Suomea. Olen myös näytelmäkirjailija ja työskennellyt yli 20 vuotta teatteriohjaajana. Ongelmien lisäksi työskentelen tavoitteiden saavuttamisen parissa niin henkilökohtaisissa muutostarpeissa kuin työyhteisöissäkin. Terapia voi mielestäni olla luonteeltaan myös filosofisempaa keskustelua merkityksellisen elämän saavuttamisesta ja siihen liittyvistä keinoista. Asiakkaissani on usein ihmisiä, jotka kokevat itsensä erityisherkiksi, hakevat paikkaansa tai uutta suuntaa elämässä, ja/tai joille jokin taiteellinen työskentely on mielekäs tapa hahmottaa maailmaa. Minulla on pitkä kokemus myös johtajuuden ja esimiestyön haasteista ja valmennuksesta.

Keskeisiä koulutuksiani / käytössä olevia menetelmiä

  • Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti (kansainvälinen IASTI-sertifiointi / Lyhytterapiainstituutti)
  • FM, opettajan pätevyys (kieli ja kirjallisuus); kirjallisuusterapeuttiset menetelmät
  • Draamapedagogi; puheviestintä, ilmaisukasvatus, toiminnalliset menetelmät; jännittäjien ohjaajan koulutus
  • FAF Wellness Coach (kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin valmentaja)
  • IPT-terapian opinnot
  • HOT-menetelmäkoulutukset
  • Reteaming®-valmentaja

Tarjoan apua seuraaviin ongelmiin:

Työssäni hyödynnän seuraavia työkaluja:

Varaa aika

Artikkelit

envelopecalendar-fulllaptop-phonebubblecrossmenuarrow-left