Mielipalvelut
Varaa aika
Varaa aika
Varaa aika
Näytä kaikki asiantuntijat

Ruut Kanko

Psykologi, lyhytterapeutti

Tampere
Etävastaanotto
suomi

Olen psykologi. Minulla on Mielipalveluissa työskentelyn lisäksi kokemusta opintopsykologina toimimisesta Tampereen yliopistossa.

Estääkö ahdistus sinua solmimasta uusia ihmissuhteita? Tuntuuko, että omat voimat eivät riitä itsestä huolehtimiseen tai arjen pyörittämiseen? Elämässä voi tulla hetkiä, jolloin tuntuu, ettei mikään tuo mielihyvää tai iloa ja merkitys ja suunta on kadoksissa.

Näiden asioiden kanssa ei tarvitse jäädä yksin. Jos tuntuu siltä, että kaipaat tukea ja apua, niin varaa aika ja keskustellaan mieltäsi painavista asioista, kuten ahdistuksesta, masennuksesta, stressistä tai mistä tahansa asiasta, josta haluat keskustella. Tuen sinua kaikissa mielenterveyteen tai hyvinvointiin liittyvissä haasteissa ja ongelmissa.

Käytän työssäni hyväksymis- ja omistautumisterapiaa (HOT-terapia), joka perustuu arvo,-hyväksyntä- ja mindfulness-pohjaisiin menetelmiin. Menetelmät, jotka pohjautuvat omien arvojen selkeyttämiseen ja tietoiseen läsnäoloon, voivat auttaa laajentamaan omaa näkökulmaa ja antamaan uudenlaista hyväksyvämpää tapaa suhtautua asioihin, ajatuksiin ja tunteisiin. Näen kokonaisvaltaisen lähestymistavan keskeisenä, sillä saman näköisellä käyttäytymisellä voi olla monta eri syytä. Siksi koen tärkeäksi keskittyä tietyn käyttäytymisen tai toiminnan sijasta taustalla oleviin syihin ja kanssani sinulla on mahdollista tutkia näitä juurisyitä, joista vaikeudet kumpuavat. Minulle on tärkeää lähteä liikkeelle sinun tarpeidesi pohjalta ja auttaa sinua elämään itsellesi merkityksellistä elämää.

Psykologina haluan omalta osaltani luoda kanssasi turvallisen ja luottamuksellisen suhteen, jossa voit kokea tulevasi kuulluksi ja hyväksytyksi juuri sellaisena kuin olet. Lähtökohtana hyvälle työskentelylle pidän jaettua asiantuntijuutta. Sinä olet oman ainutlaatuisen elämäsi ja kokemuksiesi asiantuntija, jota pyrin aidolla kiinnostuksella ymmärtämään ja tarjoamaan sinulle uutta näkökulmaa oman koulutukseni ja oppimieni työkalujen kautta.

Oman suunnistusharrastuksen ja urheilutaustani vuoksi olen perehtynyt urheilu- ja liikuntapsykologiaan ja suorittanut liikuntapsykologian opintojen lisäksi myös valmennuskoulutuksia suunnistuksessa. Olen kiinnostunut myös syömisen psykologiasta, ravitsemuksesta sekä syömishäiriöistä. Hyvin usein syömisen ongelmat kytkeytyvät liikuntaan ja urheiluun. Monissa lajeissa oma kehon paino tai ulkonäköihanteet voivat tuoda painetta kontrolloida omaa syömistä ja liikkumista. Aina ei kuitenkaan ole kyse tarpeesta kontrolloida painoa tai ulkonäköä, vaan joskus taustalla voi olla terveyden, optimaalisen suorituksen tai kunnon tavoittelua. Minulla on osaamista ja ymmärrystä liikuntaan, urheiluun ja syömiseen liittyvissä vaikeuksissa, jotka voivat esimerkiksi liittyä elämäntapamuutokseen, painonhallintaan tai urheilun aiheuttamiin paineisiin. Ravinnolla ja liikunnalla on vaikutusta psyykkiseen hyvinvointiimme ja siksi erityisesti näiden teemojen parissa koen mielen ja kehon välisen yhteyden tarkastelemisen tarpeellisena.

Voit lähestyä minua halutessasi apua erityisesti seuraavissa asioissa:

Olet tervetullut vastaanotolleni, oli ongelmasi, syysi tai asiasi mikä vaan. Lähdetään yhdessä liikkeelle sinun tarpeidesi pohjalta, kohti itsellesi merkityksellistä elämää!

Huomioi, että en tarjoa Kela-korvattavaa psykoterapiaa.

Ajanvaraus

Työskentelen Tampereella. Tapaamiset voimme järjestää haluttaessa myös etänä.

Varaa aika

Artikkelit

envelopemap-markercalendar-fulllaptop-phonebubblecrossmenuarrow-left