Mielipalvelut
Varaa aika
Varaa aika
Varaa aika

Anna-Kaisa Turpeinen

27.11.2016
Kirjoittaja: Anna-Kaisa Turpeinen

Olen psykologi ja Gestalt-psykoterapeutti (VET). Psykoterapeuttina teen töitä sekä yksilöiden että ryhmien kanssa. Olen kartuttanut jo pitkästi kokemusta sekä työterveyshuollon psykologina että nuorten aikuisten ja aikuisten mielenterveystyössä. Työnohjaajana olen toiminut eri ammattiryhmille sekä yksilöillisesti että työyhteisöille. Olen ollut myös mukana rakentamassa verkostokeskeisen mielenterveystyön alueellista hoitomallia Äänesseudulla.

Psykoterapiakoulutukseni lisäksi avoimen dialogin ja tarpeenmukaisen hoidon lähestymistapa on muokannut ajattelutapaani jo opiskeluajoistani lähtien. Lisäksi olen perehtynyt 2000-luvun alusta lähtien tietoisen läsnäolon taitoihin eli mindfulness-näkökulmaan. Myötätuntokeskeinen työskentely on erityisesti terapiatyössä ja sen lisäksi myös muissa työtilanteissa minulle tärkeää. Tämän näkökulman merkitys on kasvanut työssäni vuosien aikana hyvin suureksi.

Työssäni minulle on merkittävää kohdata ihminen jokaisessa hetkessä tasaveroisena, lämpimällä tavalla. En kovinkaan paljon halua tulkita asioita, vaan enemminkin tutkia yhdessä ihmisen kanssa hänen todellisuuttansa tässä hetkessä. Näin voimme yhdessä löytää ainutkertaista ymmärrystä juuri tämän ihmisen tilanteeseen ja sitä kautta mahdollisuuksia päästä parempaan oloon ja parempaan elämään.

Ihminen on minulle kokonaisuus, missä mieli, keho, yhteys toisiin ihmisiin sekä ympäristöön ovat erottamattomia osia. Urallani olenkin pyrkinyt jatkuvasti syventämään ymmärrystäni sekä löytämään tukemisen ja hoitamisen tapoja, missä tämä ihmisen kokonaisvaltaisuus otetaan huomioon. Meille ihmisille toiset ihmiset ovat tärkeitä; biologiamme vaikuttaa paljon myös mieleemme ja mielessämme meillä on vahva potentiaali löytää olemisen tasapainoa, kunhan sille vain luodaan tarpeellisia muutoksen mahdollisuuksia.

Minulle työssäni on äärimmäisen tärkeää löytää yhteinen sävel ihmisen kanssa, jonka tapaan. Minä pyrin osaltani luomaan mahdollisuutta aidolle kohtaamiselle välittävässä ilmapiirissä, missä voimme yhdessä tutkia ihmisenä elämisen haasteita sekä löytää niihin yhdessä kokeilujen kautta yksilöllisiä ja ainutkertaisia ratkaisuja.

Ryhmänä työskentely on minusta myös hurjan antoisaa. Terapiaryhmässä mahdollistuu sellaisen yhteisön luominen, missä voi toipua ja eheytyä aidosti luottamuksellisessa ja välittävässä ilmapiirissä. Terapiaryhmä voi yhteisönä nousta sellaiselle yhdessä olemisen tasolle, missä korjaavat kokemukset ja yksilönä kasvaminen tapahtuvat kuin luonnostaan.

Koulutukseni ja perehtyneisyyteni:

  • Tarpeenmukainen hoito
  • Avoin dialogi
  • Verkosto- ja perhekeskeisyys
  • Kognitiivisen psykoterapian mukainen ryhmänohjaus
  • Interpersoonallinen terapia (IPT)
  • Aikabiologiset hoidot
  • Mindfulness eli tietoinen läsnäolo
  • Myötätuntokeskeisyys terapiassa
  • Gestalt-terapia

On hienoa, että voin tehdä yhteistyötä Mielipalveluiden muiden ammattilaisten kanssa. Yhdessä teemme väsymättömästi työtä sen eteen, että löydämme parhaita mahdollisia tapoja tukea jokaista meille tulevaa ihmistä hänen omassa tilanteessaan.


Varaa aika

Tyhjennä valinnat
calendar-fullcrossmenu