Mielipalvelut
Varaa aika
Varaa aika
Varaa aika
Näytä kaikki asiantuntijat

Alma Sipilä

Psykologi, lyhytterapeutti

Helsinki
Etävastaanotto
suomi

Hei Sinä,  

Olen koulutukseltani psykologi, tanssi-ja liiketerapeuttisten menetelmien ohjaaja ja pian valmistuva Wayfinder-lifecoach -valmentaja. Viimeisen kymmenen vuoden ajan olen työskennellyt asiakkaiden kanssa etsien yhdessä hengitystilaa ja tietä takaisin hyvinvointiin mm. mielialahaasteiden, raskaiden elämäntapahtumien ja -muutosten, ahdistuksen ja turvattomuuden, syömishäiriöiden, itsetunnon haasteiden sekä haastavien ihmissuhdekysymysten keskeltä.  Tarjoan myös IPT-terapiaa (Interpersoonallinen psykoterapia).

Psykologin työssä minulle on tärkeintä ja myös ihmeellisintä se, miten paljon tekee mahdolliseksi se, että pysähdymme yhdessä, tarkoituksella katsomaan sitä, mikä juuri nyt sinun elämässäsi haastaa tai kuormittaa. Läsnäolevan kohtaamisen voima selkeyttää ja helpottaa on valtava, ja onneksi on. 

Tapaamisissamme, keskustelu keskustelulta, etenemme kohti kolmea asiaa: 

  • ensin, mikäli tähän on tarve (ja toki kovin usein on): rauhaa ja turvallisuutta omassa kehossamme, oman itsemme kanssa 
  • tämän jälkeen : selkeyttä siitä, mikä sinulle juuri nyt on oikein ja tärkeää  
  • ja lopuksi, ja usein monen uuden aluksi: vapautta elää elämääsi ja tehdä valintojasi näiden kahden, rauhan ja selkeyden pohjalta.  

Näiden kolmen löytämisen tukena voimme käyttää avoimen, syväluotaavan ja syvästi kuuntelevan keskustelun lisäksi mm. yksinkertaisia kehollisia harjoituksia sekä luovan mielikuvituksemme yllättävän tehokasta voimaa elämämme pienten ja suurten haasteiden selkeyttäjänä. Tämän lisäksi voimme käydä yhdessä läpi myös sitä, miten tieteen valossa ymmärrämme mielemme ja kehomme toimintaa, 

ja sitä, miten tämä ymmärrys voi auttaa hahmottamaan myös sinun tilannettasi, haasteitasi ja mahdollisia oireitasi selkeämmin. Se, millaiseksi työskentelymme muodostuu on aina yksilöllistä, lähtöisin sinun tilanteestasi, tarpeistasi ja toiveistasi.  

Tavoitteeni on että jo ensimmäisellä tapaamiskerralla löydämme mieleesi vähän enemmän selkeyttä, rintakehääsi vähän enemmän tilaa hengittää. Minun tärkein tehtäväni on osata kuunnella, osata kuulla ja kysyä ne oleelliset kysymykset, joiden kautta sinä voit löytää jotain siitä, mikä sinulle on totta ja oikein. Tapaamisissa kanssani voit puhua mistä vain, asioista niiden oikeilla nimillä.  Minä olen paikalla sinua varten - puolueettomasti sinun puolellasi.

Varaa tapaamisaika helposti ja kätevästi alempana sijaitsevasta ajanvarauskalenteristani.

Varaa aika

envelopemap-markercalendar-fulllaptop-phonebubblecrossmenuarrow-left