Mielipalvelut
Varaa aika
Varaa aika
Varaa aika
Näytä kaikki asiantuntijat

Niina Lappalainen

psykologi, yksilöpsykoterapeuttiopiskelija

Helsinki
Etävastaanotto
suomi

Olen ammatiltani psykologi ja parhaillaan psykoterapiakoulutettavana (suuntauksena Gestalt). Mielenterveydellisten kysymysten ja vaikeuksien kanssa olen työskennellyt monipuolisesti psykiatrian poliklinikoilla ja osastolla, opiskelu- ja työterveyshuollossa sekä yksityisellä sektorilla. Asiakkaani ovat olleet nuoria, aikuisia sekä perheitä ja pareja, jotka ovat kärsineet mm.

 • masennuksesta
 • ahdistuneisuudesta
 • tunne-elämän ailahtelevaisuudesta
 • syömisen ongelmista
 • todellisuuden tajun hämärtymisen vaikeuksista
 • erilaisista vuorovaikutuksen ja kommunikoinnin ongelmista

Asiakastyön myötä olen huomannut miten vakavien mielenterveydellisten ongelmien taustalla vaikuttaa usein varsin tavallisia arkielämään, ihmissuhteisiin, jaksamiseen ja sopeutumiseen liittyviä hankaluuksia, jotka syystä tai toisesta ovat pitkittyneet ja alkaneet hiljalleen muodostua täysipainoisen ja mielekkään elämän esteeksi.

Mielipalvelujen kautta haluan rohkaista ihmisiä hakemaan apua matalalla kynnyksellä. Oman hyvinvoinnin ollessa kyseessä, mielestäni mikään ongelma ei ole niin pieni, etteikö sille kannattaisi antaa hetkeksi huomiota.

Olet tervetullut vastaanotolleni minkälaisen hyvinvointiasi uhkaavan ongelman tai oireen takia, tai kun haluat syvemmin ymmärtää itseäsi tai löytää uusia tapoja edistää hyvinvointiasi. Voin tavata sinua yksin tai läheisesi kanssa.

Voit kääntyä puoleeni, jos sinulla on esimerkiksi

 • elämänkriisi
 • haasteita ihmissuhteessa tai sosiaalisessa kanssakäymisessä
 • tunteiden hallinnan vaikeuksia
 • stressiä, ahdistusta, mielialaongelmia
 • itsetuntoon, jaksamiseen tai yleisesti elämänhallintaan liittyviä pulmia
 • pelkoja
 • pakonomaisia epämieluisia ajatuksia ja/tai käytöstä
 • jos mietit ongelmiesi vakavuutta, ammattilaisen avun tarvetta, hoitoon hakeutumista tai psykoterapian soveltuvuutta omaan tilanteeseesi

Koen tärkeänä, että voit tulla vastaanotolleni omana itsenäsi ja kertoa tarinasi omalla äänelläsi. Ainutlaatuisuuttasi kunnioittava, tutkiva ja tasavertainen yhteistyösuhde muodostavat työskentelyni perustan. Sinulla on oman elämäsi asiantuntijana merkityksellisin tieto, jota minä kokemukseeni ja koulutukseeni nojaten voin auttaa löytämään ja tuomaan esiin.

Pyrin lähestymään tilannettasi mahdollisimman kokonaisvaltaisesti. Kokemasi ongelman lisäksi kiinnitämme siis huomiota myös elämäntilanteeseesi, elintapoihisi, ihmissuhteisiisi, suhteeseesi itseen ja omaan kehoosi, arvomaailmaasi, voimavaroihisi sekä myös elämänhistoriaasi siitä näkökulmasta miten se vaikuttaa nykyiseen tilanteeseesi. Lisäksi tarkastelemme myös keskinäistä vuorovaikutustamme, mikä siinä tuntuu toimivalta ja minkälaiset tekijät siinä mahdollisesti eivät tue terapiatyölle asettamiesi tavoitteiden toteutumista. Erilaiset elämänkatsomukselliset, henkisyyteen ja järjellisen ajatuskyvyn ulkopuolelle asettuvat asiat ovat myös tervetulleita tutkittavaksi. Keskustelun rinnalla voimme tehdä erilaisia kokemuksellisia, kehollisia ja mielikuvaharjoituksia.

Olen perehtynyt intialaiseen perinnelääketiede Ayurvedaan, joka hahmottaa mielen ja kehon ongelmat erilaisina epätasapainotiloina pikemminkin kuin sairauksina. Myös itse katson, että elämä keikauttaa meidät aika ajoin epätasapainoon, joka ilmenee yksilöllisesti erilaisena pahoinvointina, ja elävänä organismina meillä on luontainen pyrkimys hakeutua takaisin tasapainoon. Tätä prosessia voidaan tukea luonnonmukaisesti monin eri tavoin esimerkiksi yksilölle sopivan ruokavalion, vuorokausirytmin, päivärutiinien, yrttien ja liikunnan avulla sekä kiinnittämällä huomiota ympäristötekijöiden, kuten vuodenaikojen, osuuteen sekä vuorovaikutussuhteiden laatuun.

Henkilökohtaisessa elämässäni olen harjoittanut pitkään joogaa ja perehtynyt erilaisiin meditaatiotekniikoihin, joista olen saanut toimivia keinoja psyykkisen, fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin ylläpitoon sekä ymmärrytä siihen, miten keho ja mieli ovat jatkuvassa yhteydessä toisiinsa ja miten jokaisen sisään- ja uloshengityksen kautta yhdistymme ympäristöömme.

Mitä syvempi tietoisuus meillä on itsestämme henkisenä, psyykkisenä ja fyysisenä olentona, sitä helpompi meidän on tehdä valintoja, jotka vievät lähemmäksi merkityksellistä ja mielekästä, tasapainoista ja omannäköistä elämää.

Lämpimästi tervetuloa vastaanotolle mieltäsi askarruttavien asioiden kanssa.

Huomioithan, että tarjoan psykologin palveluja, jotka eivät kuulu Kela-korvattavien käyntien piiriin.

Tarjoan apua seuraaviin ongelmiin:

Tarjoan seuraavia työkaluja:

Varaa aika

Artikkelit

envelopemap-markercalendar-fulllaptop-phonebubblecrossmenuarrow-left