Mielipalvelut
Varaa aika
Varaa aika
Varaa aika

Ensikartoitus - Uusi asiakas

Siirry ajanvaraukseen

Varatessasi ajan Mielipalveluiden asiantuntijalle, alkaa polkusi kohti toipumista. Ensikartoituksessa asiantuntijamme käy yhdessä sinun ja mahdollisesti läheistesi kanssa läpi tilannettasi sellaisena kuin se tällä hetkellä on. Tässä tarkastellaan elämäsi eri osa-alueita mielessä painavista asioista aina ravitsemukseen saakka.

Tarpeenmukaisuus eli ihmisen ainutkertaisen elämän ymmärtämisestä lähtevä auttaminen on Mielipalveluissa asiakastyötämme ohjaava merkittävin periaate.

Ensikartoitus voi kestää yhdestä kerrasta muutamaan käyntikertaan. Ensikartoitus ei ole haastattelua ja testausta, vaan jo ensimmäisestä tapaamisesta lähtien alkaa aktiivinen työskentely toipumisesi eteen. Kartoitusta ja tutkimista tehdään aina yhdessä, muodostat asiantuntijamme kanssa yhteisen tiimin, missä yhteisesti löydetään uutta ymmärrystä tilanteeseesi, mikä avaa heti alusta lähtien mahdollisuuden vointisi helpottamiselle. Jo ensimmäisestä tapaamisesta alkaa terapeuttinen matkasi kohti toipumista.

Tyypilliset tarkasteltavat tekijät ensikartoituksessa:

 • Akuutti kriisitilanne ja siinä olevat tekijät
 • Pahoinvoinnin ja hyvinvoinnin alueet elämässä tällä hetkellä
 • Tunteet ja mieliala
 • Ajattelussa piinaavat negatiiviset kehät
 • Sosiaalinen tilanne ja tuki
 • Elämän muut voimavarat
 • Elämän rytmit
 • Nukkuminen
 • Liikunta ja muut harrastukset
 • Ravitsemustilanne
 • Taustalla olevat menetykset, kriisit ja traumaattiset tekijät

Voit tutustua erilaisiin mielen pulmiin meidän tietopankissa.

Läheiset mukana toipumisesi polulla

Me ihmiset olemme perinpohjin sosiaalisia ja siksi toiset ihmiset ovat meille monella eri tavalla tärkeitä. Meillä Mielipalveluissa on tapana pyytää ja rohkaista läheisiä mukaan tapaamisiin ja aktiiviseksi tueksi toipumisessa. Mielellämme tapaamme sinua, jolla on mielenterveyteen liittyvä kriisi, yhdessä läheistesi kanssa, jos se sinulle vain sopii. Läheiset ihmiset ovat erittäin tärkeä kriisiin lisäymmärrystä tuova voimavara elämässä sekä hyvä tuki jokapäiväisessä elämässä. Puhelimessa juttelu, yhteinen lenkki, kaupassa, elokuvissa tai kahvilassa käynti yhdessä, ovat kaikki merkittäviä arkipäivän hetkiä, missä kontakti toisen ihmisen kanssa tuo niihin voimakkaammin merkityksellisyyden tunnetta. Tutkimustenkin mukaan yksinäisyys on todella suuri riskitekijä sekä fyysiselle että mielenterveydelle. 

Mielipalveluissa me haluamme vahvistaa jokaisen ihmisen yhteisöön kuulumisen kokemusta. Olemme aina uudestaan saaneet nähdä, kuinka merkittävä apu se on toipumisessa; myös tutkimustieto vahvistaa tämän asian paikkansapitävyyttä. Yhteisöllisyyden vahvistamisen tapana voi olla jo edellä mainittu läheisten tiiviimpi mukanaolo toipumisen apuna. Sen lisäksi tai sen sijasta myös Mielipalveluiden palveluissa on paljon yhteisöllisyyttä painottavia toiminnantapoja. Erityisesti erilaiset ryhmämuotoiset toiminnot -  ammatillisesti ohjatut vertaisryhmät, lyhyet menetelmäpainotteiset kurssit ja ryhmät sekä pitkät psykoterapiaryhmät -  ovat erinomainen tapa myös löytää itseä ja omaa toipumista tukevaa yhteisöllisyyttä. Ryhmiin osallistuminen voi olla osa sinun toipumisesi matkaa tai ei; sinä olet aina se, joka tekee valinnan.

Palvelumme räätälöidään sinulle sopiviksi

Mielipalveluissa on kuvattu erilaisiin tavallisiin mielenterveyden haasteisiin hyväksi havaittuja ja tutkimusten mukaan toimivia menetelmiä. Näitä kaikkia aktiivisesti käytämme asiakkaittemme kriisistä selviytymisen apuna. Emme kuitenkaan usko yksi malli sopii kaikille -näkökulmaan, vaan tärkeintä on lähteä liikkeelle kunkin asiakkaan yksilöllisestä tilanteesta ja hänen omista tarpeistaan.  

Tarpeenmukaisuus eli ihmisen ainutkertaisen elämän ymmärtämisestä lähtevä auttaminen on Mielipalveluissa asiakastyötämme ohjaava merkittävin periaate. Sinä ja sinun kokonainen elämäsi on siksi tärkeä olla mahdollisimman kokonaisvaltaisesti mukana vointisi ja tilanteesi tutkimisessa, jotta voimme yhdessä miettiä kaikkia niitä menetelmiä, jotka nimenomaan sinua auttavat sinun kriisissäsi. Valinnat teet aina kuitenkin sinä, meille on tärkeää kunnioittaa sinun toiveitasi ja itsenäisyyttäsi. Räätälöinti tehdään sinun ehdoillasi.

Monialainen osaamisemme on käytettävissäsi

Mielenterveyden vaikeudet ovat harvoin vain yhdestä seikasta johtuvia. Niiden syntyyn vaikuttavat monet erilaiset tekijät ja vielä useammat tekijät voivat matkan varrella niitä vahvistaa tai vähintäänkin pitää yllä. Siksipä monenlainen apu on lähes aina tarpeen, jotta toipuminen voi tapahtua mahdollisimman hyvin.

Asiantuntijamme ovat erikoistuneet monenlaisiin auttamisen tapoihin ja heidän erilaiset osaamisensa ovat sinun hyödynnettävissäsi toipumisesi eri vaiheissa. Jos käyt yksilöllisesti yhden asiantuntijamme luona pidemmän terapeuttisen jakson, on sinun mahdollista samalla käydä vaikkapa lyhyellä kurssilla, missä opit vaikuttamaan vuorokausirytmiisi ja siten vahvistamaan nukkumistasi ja myöhemmin osallistua esimerkiksi ammatillisesti tuettuun vertaisryhmään, jotta voit saada ryhmän tukea tiettyyn haasteeseen elämäntilanteessasi. Nämä kaikki erilaiset toiminnot yhdessä muodostavat sinua parhaiten toipumisessasi auttavan yhdistelmän.

Varaa ensikartoituskäynti helposti alempana sijaitsevasta ajanvarauskalenteristamme.

Varaa aika

Tyhjennä valinnat
calendar-fullcrossmenu