Mielipalvelut
Varaa aika
Varaa aika
Varaa aika

Seksuaaliterapia

Siirry ajanvaraukseen

Seksuaaliterapia on asiakkaan ja terapeutin vuorovaikutukseen perustuvaa ammatillista asiakastyötä, yksilö- tai parikäynteinä. Ihmisen seksuaalisuus ja seksuaaliset tarpeet muuttuvat läpi elämän ja suuret elämänmuutokset voivat muuttaa ihmisen seksuaalisuutta. Seksuaaliterapian avulla tavoitteena on lisätä asiakkaan hyvinvointia ja ymmärrystä omasta seksuaalisuudesta ja seksuaalitarpeista.

"Seksuaaliterapia on kaikille, jotka haluavat lisätä omaa hyvinvointiaan nautinnollisemman seksielämän avulla."

Seksuaaliterapiassa voidaan käydä läpi seksuaalisuuteen ja sukupuolisuuteen liittyviä kysymyksiä ja haasteita. Tällaisia voivat olla esimerkiksi seksuaalinen minäkuva/kehonkuva ja itsetunto, seksuaali- tai sukupuoli-identiteettiin liittyvät asiat, parisuhteen kommunikaatioon liittyvät asiat, uskottomuus, halun puute tai halujen eriparisuus suhteessa, muutokset seksuaalisessa halussa, oma tai kumppanin sairastuminen tai vammautuminen, kiihottumisvaikeudet, erektio- ja siemensyöksyhäiriöt, yhdyntäkivut, orgasmivaikeudet, seksuaalitraumat, fantasiat sekä erilaiset elämänmuutokset kuten raskaus, vanhemmuus tai ero.

Mitä seksuaaliterapiassa tehdään?

Seksuaaliterapiassa voidaan keskustella kaikista mieltä painavia asioita, jotka vaikuttavat omaan seksuaalisuuteen ja seksuaalielämään, parisuhteeseen, minäkuvaan tai hyvinvointiin. Seksuaaliterapiassa on tarkoitus ammattilaisen opastamana löytää ratkaisukeinoja seksin ja seksuaalisuuden aiheuttamiin haasteisiin. Seksuaaliterapian kesto riippuu yksilön tarpeista. Seksuaaliterapia voi koostua pidemmän aikavälin terapiasta, jonka käyntitiheys on noin 2–4 kertaa kuukaudessa tai olla luonteeltaan lyhytkestoisempaa seksuaalineuvontaa.  Lisää tietoa seksuaaliterapiasta voit lukea "Mitä seksuaaliterapiassa tehdään?"-artikkelistamme.

Milloin seksuaaliterapiaan?

Seksuaaliterapiaan voi tulla milloin vain haluaa, yksin tai kumppanin kanssa. Yleisin syy seksuaaliterapiaan tulolla on tyytymättömyys omaan seksielämään, mikä heikentää elämänlaatua ja vaikuttaa näin myös suoraan parisuhteeseen, aiheuttaen kriisejä ja riitoja, sekä pahimmillaan erotilanteita. Myös traumat, joihin liittyy seksuaalinen väkivalta ja hyväksikäyttö tuo usein asiakkaan seksuaaliterapiaan. Iällä, sukupuolella tai seksuaalisella suuntautumisella ei ole merkitystä hakeutuessaan seksuaaliterapiaan - Jokainen on vastaanotolle tervetullut! Seksuaaliterapia on hyvä tapa lähteä ratkaisemaan seksuaalisuuden haasteita ja tutustumaan omaan seksuaalisuuteensa.

Tässä muutamia artikkeleita:

Varaa aika seksuaaliterapiaan - Helsinkiin, Tampereelle ja etäyhteyksin ympäri Suomen

Varaa aika seksuaaliterapiaan seksuaaliterapeutille alempana sijaitsevasta ajanvarauskalenterista. Seksuaaliterapeutit palvelevat sinua Helsingissä, Tampereella ja etänä.

Varaa aika

Tyhjennä valinnat
calendar-fullcrossmenu