Mielipalvelut
Varaa aika
Varaa aika
Varaa aika

Ahdistustesti / Ahdistuskysely (BAI)

Tervetuloa täyttämään ahdistuskyselyä. Vastaa alla esitettyihin 21 kysymykseen ja klikkaa lopuksi "Laske tulos"-painiketta nähdäksesi tuloksesi.

Valitse jokaisen kysymyksen kohdalta vaihtoehto, joka kuvaa parhaiten tilannettasi ja tuntemuksiasi viimeisen viikon aikana, tämä päivä mukaan lukien.

Testin pisteiden perusteella voi arvioida ahdistuneisuusoireiden vakavuutta. Tulosta tulkittaessa tulee huomioida se, että tulos on vain suuntaa antava. Diagnoosin voi antaa vain psykiatri.

Testin vastauksia ja tuloksia ei tallenneta mihinkään.

Jos haluat keskustella testin tuloksista asiantuntijoidemme kanssa niin varaa tapaamisaika ajanvarauskalenterimme kautta. Kaikki tapaamiset voidaan järjestää myös etänä etäyhteyksin.


Ahdistustesti Ahdistuskysely - Testi - Mielipalvelut
Ahdistustesti Ahdistuskysely - Testi - Mielipalvelut

Ahdistustesti / Ahdistuskysely (BAI)

1. Puutuminen tai kihelmöinti

2. Kuuma olo (joka ei johdu lämpötilasta)

3. Heikotus polvissa/jaloissa

4. Kyvyttömyys rentoutua

5. Pelko siitä, että pahin tapahtuu

6. Huimaus tai tokkuraisuus

7. Sydämentykytys tai nopearytmisyys

8. Tasapainohäiriöt

9. Pelon tai kauhun tunne

10. Hermostuneisuus

11. Tukehtumisen tunne

12. Käsien vapina

13. Muu vapina

14. Hallitsemattomuuden pelko

15. Hengitysvaikeus

16. Kuolemanpelko

17. Vatsa- tai suolistovaivat

18. Arkuus, pelästyneisyys, yleinen pelokkuus

19. Pyörtymisen tai heikotuksen pelko

20. Kasvojen punoitus

21. Hikoilu (joka ei johdu kuumuudesta)

Lisätietoa ahdistuksesta, sen oireista ja hoidosta

Ahdistus on voimakas tunne, joka voi ilmetä eri tavoin, mutta yleensä siihen liittyy huolta, pelkoa ja jännitystä. Se on normaali reaktio stressaaville tai uhkaaville tilanteille, ja se voi auttaa meitä valmistautumaan ja selviytymään vaikeuksista. Kuitenkin liiallinen ahdistus tai jatkuvasti esiintyvä ahdistus ilman selkeää syytä voi olla merkki ahdistuneisuushäiriöstä.

Ahdistus voi aiheuttaa fyysisiä oireita, kuten sydämentykytystä, hengenahdistusta, päänsärkyä, vatsavaivoja ja lihasjännitystä. Se voi myös vaikuttaa mielialaan ja käyttäytymiseen, aiheuttaen levottomuutta, ärtyneisyyttä, keskittymisvaikeuksia, unettomuutta ja välttämiskäyttäytymistä.

Ahdistusta voi laukaista monenlaiset tekijät, kuten tulevaisuuden epävarmuus, stressaavat tapahtumat, pelot, traumaattiset kokemukset, geneettiset tekijät ja aivojen kemialliset epätasapainot. Jos ahdistus haittaa merkittävästi jokapäiväistä elämääsi tai aiheuttaa sinulle kärsimystä, on tärkeää hakea ammatillista apua esimerkiksi terapiasta.

Ahdistuksen kokemukseen liittyvät yleensä ajattelun tavat, jotka taas herkästi ruokkivat ahdistuneisuutta lisää. Murehtiminen, huolestuneisuus ja ylipäätään ajattelulla tästä hetkestä irtautuminen esim. tulevaisuuden riskien miettimiseen ovat tyypillisiä ahdistuksen osatekijöitä ajattelun tasolla. Evoluutionäkökulmasta katsottuna riskien kartoittelu on ollut yksi elinehtomme, jotta olemme voineet välttää elämää uhkaavat riskit sekä valmistautua niihin. Tämän ajatellaan olevan yksi syy siihen, että ajattelumme herkästi painottuu negatiiviseen, mikä korostuu erityisesti stressaavissa tilanteissa tai ajanjaksoissa. Negatiivisten ajatusten pyörittely saattaa tulla tavaksi ja silloin siitä tulee ahdistusherkkyyttä ruokkiva tekijä. Lue lisää tietoa ahdistuksesta kokemuksena ja tunteena täältä.

Ahdistuksen hoidosta: Kun ahdistus tulee pulmalliseksi tai sietämättömäksi, on sitä hyvä hoitaa. Ahdistuksen hoidon on hyvä olla moninäkökulmaista, kuten ahdistus myös tilana on. Ahdistuksen vaikuttavassa hoidossa on yleensä mukana ainakin seuraavia näkökulmia: turvallisuuden kokemuksen vahvistaminen, uhkajärjestelmän rauhoittaminen, suhde kehon tapahtumiin, suhde tunteisiin ja tunneilmaisu, ajatteluun vaikuttaminen sekä suhde ahdistukseen. Erilaisia hoitomenetelmiä ahdistuksen hoitoon ovat siis terapia, lääkitys, rentoutumisharjoitukset, hengitysharjoitukset, liikunta, stressinhallintatekniikat ja elämäntapamuutokset.

Jos tarvitset apua ahdistuksen hoitoon niin ole yhteydessä meidän asiantuntijoihimme. Voit suoraan varata ajan tapaamiselle ajanvarauskalenteristamme.

calendar-fullcrossmenu