Mielipalvelut
Varaa aika
Varaa aika
Varaa aika

DEPS-testi - Depressioseula DEPS

DEPS-testin avulla pystyt arvioimaan onko sinulla mahdollinen masennus. Kyselyn 10 kysymystä koskevat tuntemuksiasi viimeksi kuluneen kuukauden aikana. Valitse jokaisen väittämän kohdalle se vaihtoehto, joka parhaiten vastaa tuntemuksiasi.

Testin vastauksia ja tuloksia ei tallenneta mihinkään.

Jos haluat keskustella testin tuloksista asiantuntijoidemme kanssa niin varaa tapaamisaika ajanvarauskalenterimme kautta. Kaikki tapaamiset voidaan järjestää myös etänä etäyhteyksin.


DEPS-testi DEPS kysely - Testi - Mielipalvelut (2)
DEPS-testi DEPS kysely - Testi - Mielipalvelut (2)

DEPS-testi - Depressioseula DEPS

Kärsin unettomuudesta.

Tunsin itseni surumieliseksi.

Minusta tuntui, että kaikki vaati ponnistusta.

Tunsin itseni tarmottomaksi.

Tunsin itseni yksinäiseksi.

Tulevaisuus näytti toivottomalta.

En nauttinut elämästäni.

Tunsin itseni arvottomaksi.

Tunsin, että kaikki ilo on hävinnyt elämästäni.

Minusta tuntui, ettei alakuloisuuteni hellittänyt edes perheeni tai ystävieni avulla.

Lisää tietoa DEPS-testistä ja depressiosta

Depressio on yleinen psyykkinen häiriö, jonka hoitoon on käytettävissä tehokkaita menetelmiä. Depressio on oireyhtymä. Sen diagnostiikassa keskeistä on yksittäisten masennusoireiden tunnistamisen ohella nimenomaan itse oireyhtymän toteaminen. Onnistuneen hoidon edellytys on häiriön tunnistaminen. Tutkimusten mukaan 10–34 % naisista kärsii depressiivisistä oireista. Kliinisen depression esiintyvyys puolestaan on miehillä 3–14 % ja naisilla 5–24 %. Depressiosta kärsii vuoden aikana noin 5–7 % suomalaisista.

Depression toteamista helpottamaan on kehitetty kyselytyyppisiä instrumentteja, esimerkiksi Beck Depression Inventory (Beck 1961) ja Zung Symptoms of Depression Scale (Zung 1965). DEPS-testi on Suomessa yleisesti käytetty mittari.

DEPS-testiä (depressioseula) tulkittaessa tulee huomioida, että tulos on aina yksilön kohdalla vain suuntaa antava ja pistemäärä voi vaihdella merkittävästi eri päivien välillä. Mikään depressioseulassa saatu pistemäärä ei välttämättä merkitse yksilön kohdalla, että hän kärsisi depressiosta.

DEPS-seulassa 9 pistettä tai enemmän saaneista noin kolmasosalla ja 12 pistettä tai enemmän saaneista lähes puolella on depressio.

calendar-fullcrossmenu