Mielipalvelut
Varaa aika
Varaa aika
Varaa aika

Masennustesti / Masennuskysely (BDI 21)

Tervetuloa täyttämään masennuskyselyä. Vastaa alla esitettyihin 21 kysymykseen ja klikkaa lopuksi "Laske tulos"-painiketta nähdäksesi tuloksesi.

Huomioi vastatessasi oireet viimeisen viikon ajalta, vastauspäivä mukaan lukien. Vastaa kysymyksiin siten, että vastaukset kuvaavat tilannettasi ja tuntemuksiasi niin kuin koet ne juuri tällä hetkellä.

Testin vastauksia ja tuloksia ei tallenneta mihinkään.

Jos haluat keskustella testin tuloksista asiantuntijoidemme kanssa niin varaa tapaamisaika ajanvarauskalenterimme kautta. Kaikki tapaamiset voidaan järjestää myös etänä etäyhteyksin.

Masennustesti / Masennuskysely (BDI 21)

Masennustesti / Masennuskysely (BDI 21)

1. Mieliala

2. Tulevaisuus

3. Epäonnistumisen tunteet

4. Tyytymättömyys

5. Syyllisyys

6. Tunne rangaistuksi tulemisesta

7. Pettymys itseä kohtaan

8. Itsearvostus

9. Itsetuhoiset ajatukset

10. Itkuisuus

11. Ärtyneisyys

12. Kiinnostus toisiin ihmisiin

13. Päätösten tekeminen

14. Ulkonäkö

15. Työkyky

16. Uni

17. Väsyminen

18. Ruokahalu

19. Laihtuminen

20. Terveys

21. Seksuaalinen halu(Masennustesti: BDI-21, Terveys 2000-versio, BDI-kysely)
Beck Depression Inventory -masennuskyselyllä voit arvioida mahdollisia masennusoireitasi.

Masennuksen tyypit, oireet ja niiden tunnistaminen

Masennus on yleinen mielenterveyden häiriö. On hyvä pitää mielessä, että jokaisen ihmisen masentuneisuus on omanlaisensa, aivan kuten ihmisetkin ovat kaikki ainutkertaisia.

Masennuksella on monta eri muotoa ja nekin muodot vaihtelevat eri syvyyksissä ja kokonaisvaltaisuuksissa. Masennuksen oireiden perusteella voidaan erotella masennus lievästä vakavaan. Erilaisia masennuksen tyyppejä ovat lievä, keskivaikea ja vaikea masennus. Näiden lisäksi on myös melankolinen, epätyypillinen, psykoottinen masennus. Erikseen voidaan vielä mainita kaamosmasennus, joka vaivaa etenkin syksyllä ja talvella kun päivien valoisuus vähenee.

Masennuksen oireet voidaan jakaa psyykkisiin ja fyysisiin oireisiin. Psyykkisiä oireita ovat mm. masentunut mieliala, vähentynyt mielenkiinnon tai mielihyvän kokeminen, väsymys ja uupumus, sekä unihäiriöt, ruokahalun muutokset, keskittymiskyvyttömyyden tunne, arvottomuuden tai alemmuuden tunteet, kohtuuttomat syyllisyyden tunteet, sekä kuolemaan liittyvät mielikuvat tai itsemurha-ajatukset.

Fyysisiä oireita ovat mm. erilaiset kivut, kuten selkä- ja niskakivut, päänsärky, migreeni, vatsa- tai rintakivut ja ahdistuksen tunne rinnassa. Ruokahalun muutokset voivat aiheuttaa painon nousua tai sen laskua. Aktiivisuuden vähentyminen ja hidastuminen, asioihin toimeen tarttuminen sekä energisyyden vähyys ovat myös huomattavia oireita.

Tutustu tarkemmin eri masennuksen tyyppeihin ja oireisiin tästä!
calendar-fullcrossmenu