Mielipalvelut
Varaa aika
Varaa aika
Varaa aika

Perheterapia

Siirry ajanvaraukseen

Perheterapia soveltuu laajaan kirjoon erilaisia haasteita perheessä. Sitä voi hyödyntää esimerkiksi perheen kriisien, vanhemmuuden ja lapsen tai nuoren kehitykseen liittyvien haasteiden käsittelyssä. Sitä käytetään usein myös lasten tai nuorten mielenterveysvaikeuksien hoidossa, mutta myös pelkästään aikuisista koostuvissa perheissä. Perhe on voimavara, jota voidaan hyödyntää. Terapiassa ei ole pyrkimyksenä syyllistää vanhempia, vaan tavoitteena on, että perheenjäsenet voisivat keskustella asioista, joista eivät tavallisesti puhu.

Perheterapian tarkoitus on lisätä ja kehittää kaikkien perheenjäsenten hyvinvointia.

Perheterapiassa (Family Therapy) on tarkoitus oppia ymmärtämään toisia perheenjäseniä, heidän näkökulmiaan ja ajatuksiaan niin, että perhe saa omat voimavaransa käyttöön ja perheenjäsenten välinen vuorovaikutus olisi rakentavaa, toisia kunnioittavaa ja arvostavaa. Perheterapian tarkoitus on siis lisätä ja kehittää kaikkien perheenjäsenten hyvinvointia. Perheterapiassa voi olla mukana yksi tai useampi perheenjäsen, tai koko perhe.

Milloin perheterapiaan?

Perheterapiaan tullaan monenlaisten ongelmien vuoksi. Näitä ongelmia voivat olla esimerkiksi vanhempien tai lasten keskinäinen riitely, perheen kohtaamat kriisit tai ongelmat, tai puhumattomuus ja kommunikaation vaikeus. Perheterapia auttaa perhettä kohtaamaan ja selvittämään kipupisteet. Perheterapiaan kannattaa hakeutua hyvissä ajoin, koska usein terapiaan lähdetään kovin myöhään. Kun elämässä tulee eteen kriisi tai voimavarat ehtyvät vähitellen, on lupa pyytää apua.

Varaa aika perheterapiaan - Helsinkiin, Tampereelle ja etäyhteyksin ympäri Suomen

Mielipalvelut tarjoaa Perheterapiaa Helsingissä ja Tampereella, sekä etäyhteyksin ympäri Suomen. Katso vapaat ajat alla olevasta ajanvarauskalenterista:

Varaa aika

Tyhjennä valinnat
calendar-fullcrossmenu