Mielipalvelut
Varaa aika
Varaa aika
Varaa aika

Pariterapia

Siirry ajanvaraukseen

Parisuhde on meille ihmisille usein yksi merkittävimmistä suhteista elämässämme. Se voi parhaimmillaan olla turvan, luottamuksen ja voiman lähde. Pahimmillaan se taas voi viedä energiaa niin paljon, että mieliala laskee ja ahdistaa, eikä muuhunkaan elämään oikein löydy intoa tai voimavaroja.

Pariterapia (Parisuhdeterapia) on kaikille heille, jotka haluavat kehittää parisuhteestaan nautinnollisemman. Kyse voi olla esim. hellyyden lisäämisestä suhteeseen, kommunikaation parantamisesta tai vaikkapa parisuhteen pelastamisesta riitatilanteessa.

Pariterapia, parisuhde ja vuorovaikutus

Vuorovaikutus parisuhteessa on suhdetta ravitseva ja välillä myös kuihduttava tai jopa myrkyttävä elementti. Parisuhde elää vuorovaikutuksesta. Siksi on tärkeä tarkastella, millaista keskinäinen vuorovaikutuksenne on ja mitä se tekee teidän välisellenne suhteelle. Toiselle puhuminen, puheen sisällöt ja puheen tavat ovat suhdettanne määrittäviä tekoja. Kiinnostuneet, lämpimät, kannustavat, myötäelävät sanat ja puheen sävyt vahvistavat keskinäistä suhdetta niin, että se kestää ajoittaiset haastavammat tilanteet ja jaksot. Jos taas puheessa on paljon epäkunnioittavia sanoja, etäisyyttä tai välinpitämättömyyttä kuvaavia lauseita ja puheen sävyjä, heikentävät nämä vähitellen suhteen laatua ja silloin haastavat tilanteet voivat käydä suhteelle jopa kohtalokkaaksi. Vuorovaikutuksessa on puheen lisäksi myös sanattomia elementtejä; yhteistä tekemistä, yhteisen eteen tehtäviä asioita yms. Jos vuorovaikutus on kovin vähäistä, elää suhde ikään kuin niukkaravinteisessa ympäristössä. Usein tämä ajan kuluessa etäännyttää puolisoita toisistaan. Siksipä vuorovaikutuksen vahvistaminen on yksi merkittävä suhteen laatua parantava tekijä.

Pariterapia ja ristiriitojen ratkaiseminen

Ristiriitojen ratkomisen taidon merkitystä ei voi parisuhteessa liikaa korostaa. Jos vuorovaikutus on toimiessaan parisuhteen elämän perusta – sen jokapäiväinen ravinto, ovat ristiriidatkin oleellinen osa yhteistä elämää. Se, miten ristiriidoissa toimitaan, on yhtä lailla tärkeää suhteen laadun kannalta kuin vuorovaikutuksen tapojen vaikutukset. Ristiriidat voivat toisaalta leimahtaa täyteen taisteluun hetkessä tai toisessa ääripäässä johtaa lamaavaan hiljaisuuteen puolisoiden välillä päiviksi tai jopa viikoiksi. Näissä molemmissa esimerkeissä omien vihaisuuden ja pelon tunteiden säätelyn taidot ovat puutteelliset. Ainakin näitä molempia tunteita on ristiriidoissa mukana. Eli hyvin toimiva ristiriitojen ratkomisen taito edellyttää molemmilta osapuolilta kykyä sietää ja säädellä omia tunteitaan sekä kestää toisen tunnetta. Näiden taitojen vahvistaminen lisää parisuhteen turvallisuuden ja luottamuksen ilmapiiriä.

Pariterapiaan ja parisuhteisiin liittyviä artikkeleitamme:

Varaa aika pariterapiaan - Helsinkiin tai Tampereelle

Tarjoamme pariterapiaa Helsingissä osoitteessa Lehtikuusentie 2 (Meilahti) sekä Tampereella osoitteessa Häkilänpolku 1. Lisäksi tarjoamme etäyhteyksin parisuhdeterapiaa kaikkialle Suomeen. Pariterapiaan voi tulla yksin tai kumppanin kanssa. Voit tutustua meidän pariterapeutteihin paremmin heidän profiileissaan:

Valitse alla olevasta ajanvarauskalenterista itsellesi ja kumppanillesi parhaiten sopiva paikka ja aika:

Varaa aika

Tyhjennä valinnat
calendar-fullcrossmenu