Mielipalvelut
Varaa aika
Varaa aika
Varaa aika

Sosiaalinen jännittäminen ja esiintymispelko

"On aika rankkaa, kun jännittäminen iskee kesken päivän töissä. Useimmiten en edes viitsi mennä kahville normaaleina aikoina. En halua törmätä työkavereihin, jotka ovat tosi kivoja. En kuitenkaan kestä sitä häpeän tunnetta joka minulle tulee, kun huomaan hikoilevani, täriseväni ja vapisevani heidän silmien edessä ilman mitään rationaalista syytä.

Elämää haittaava jännittäminen alkoi itselläni jo lukiossa. Sen jälkeen se on häirinnyt niin opiskeluitani kuin työelämääni. Jotenkin jännittämisestä on todella vaikeaa puhua. Ennen kaikkea koska minusta tuntuu, että lähipiirini ei ota sitä tosissaan. Edes läheiset ystäväni eivät tunnu ymmärtävän kuinka lamaannuttavaa jännittämiseni on."
-Sanna

Kaipaatko apua jännitysoireiden helpottamiseen? Kärsitkö esiintymispelosta tai vaikeuttaako muidenkin sosiaalisten tilanteiden jännittäminen elämääsi kohtuuttomasti?

  • Kartoitat ammattilaisen kanssa jännittämisesi syitä ja omaa oirehtimistasi; opit ymmärtämään omia oireitasi ja sitä kautta hallitsemaan niitä paremmin.
  • ja harjoittelet niitä henkilökohtaisia keinoja, joilla juuri sinun jännittämisesi vähenee ja helpottuu
  • Opit kohtaamaan pienin askelin ja turvallisesti sellaisia tilanteita, joita nyt haluaisit välttää
  • Saat kantavan alun ja monipuoliset työkalut kohti rennompaa elämää ja sosiaalisista tilanteista nauttimista.

Sosiaalista jännittämistä voidaan hoitaa joko yksilöterapiassa tai ryhmämuotoisella jännittäjien kurssilla.

Tiesitkö, että vain reilusti alle puolet sosiaalisesta jännittämisestä kärsivistä hakee tilanteeseen apua. Merkittävä osa heistä hakee apua vasta useiden vuosien tai vuosikymmenien oireiden alkamisen jälkeen. Tämä on erittäin suuri harmi, koska sosiaaliseen jännittämiseen on tarjolla tutkitusti tehokkaita hoitokeinoja.

Lue lisää sosiaalisesta jännittämistä ja sen peloista tästä artikkelista, "Ahdistus ja jännitys sosiaalisissa tilanteissa - Mikä avuksi?"


Varaa aika

Tyhjennä valinnat

Lue lisää aiheesta

calendar-fullcrossmenu