Mielipalvelut
Varaa aika
Varaa aika
Varaa aika

Mielenterveystestit - Psykologisia testejä - Oirekyselyt

Tutustu erilaisiin mielenterveystesteihin, kuten masennustestiin, ahdistustestiin ja pakko-oiretestiin. Mielenterveystestit on tarkoitettu helpottamaan oman psyykkisen voinnin arviointia ja seurantaa.

Voit tehdä mielenterveystestejä riippumatta siitä, onko sinulla mielenterveyden häiriön diagnoosia vai ei. Kyselyn tuloksista saat myös vinkkejä siitä, mitä kannattaisi tehdä seuraavaksi.

Tärkeää muistettavaa mielenterveystesteistä

Kyselyiden tulokset ovat aina vain suuntaa antavia. Yksittäisen kyselyn perusteella ei voi tehdä liian pitkälle vietyjä päätelmiä siitä, onko sinulla jokin mielenterveyden häiriö. Jos haluat ammattilaisen arvion tilanteestasi, varaa aika psykologille ajanvarauskalenteristamme. Psykologit ovat mielenterveyden ammattilaisia ja osaavat neuvoa, sekä auttaa sinua tarvittaessa.
Mielenterveystestit - Psykologiset testit - Masennustesti, ahdistustesti, hyvinvointitesti - Mielenterveys - Mielipalvelut 3

Mielenterveystestit ja -kyselyt

Mitä mielenterveystestit ovat? Mielenterveystestit ovat työkaluja, joita käytetään arvioimaan ihmisten mielenterveyttä ja tunnistamaan mahdollisia mielenterveysongelmia. Näitä testejä voidaan käyttää sekä kliinisissä että tutkimustarkoituksissa, ja ne voivat auttaa ihmisiä ymmärtämään omaa mielenterveyttään sekä tarjota tietoa terveydenhuollon tarjoajille. Mielenterveystestejä voidaan käyttää esimerkiksi arvioimaan masennusta, ahdistusta ja päihteiden väärinkäyttöä. 

Minkälaisia mielenterveystestejä on olemassa? On olemassa useita erilaisia mielenterveystestejä, joita käytetään eri tarkoituksiin. Yleisimpiä mielenterveystestejä ovat esimerkiksi Beckin masennusasteikko (BDI), Beckin ahdistusasteikko (BAI), lyhyt masennustesti (PHQ-9) ja ahdistustesti (GAD-7).  Nämä testit/kyselyt on suunniteltu erityisesti arvioimaan masennuksen, ahdistuksen ja muiden mielenterveyshäiriöiden esiintymistä ja vakavuutta. Mielenterveystestejä on myös muunlaisia, ja niitä kehitetään jatkuvasti uusia käyttötarkoituksia varten.
calendar-fullcrossmenu